Вече ще можем да изтриваме историята на активността ни във Facebook

От Редакция 27 Фев 2019 317 преглеждания

Компанията вече обеща на своите потребители да им предостави инструмент, с който да могат да изтриват цялата история на активността в своите профили. Въпросният инструмент закономерно се казва "Clear History" и също така позволява да премахнете данните за себе си от външни уеб сайтове и приложения на трети страни. Главният финансов директор на Facebook, Дейвид Венер потвърди, че разработчиците провеждат финални тестове с "Clear History".

Oт изявлението разбираме, че дългоочаквания инструмент ще може да се използва от потребителите в социалната мрежа до края на 2019г., предаде TheVerge. Предстоящият инструмент ще работи като сходната функция в популярните уеб браузъри, което в продължение на години е една от най-желаните функционалности от потребителите.

През последните месеци Facebook са подложени на множество критики за начина, по който съхраняват личните ни данни. Интеграцията на подобна функция е част от стратегията им да бъдат максимално прозрачни и да предоставят пълен контрол над информацията ни. Всъщност това е само един от полезните инструменти, над които работят софтуерните инженери на компанията. Желанието на Facebook да ни позволи да изтрием историята си в социалната мрежа със сигурност ще се хареса на доста хора.

Източник: https://www.digital.bg/