Услугата Google Express ще стане част от Google Shopping

От Редакция 12 Сеп 2019 265 преглеждания

Една от услугите предлагани от Google, която се оказа неуспешна за компанията, слага своя край след няколко седмици. Функциите на услугата Google Express ще се обединят с обновената версия на Google Shopping, това информират в имейл до своите потребители.  

Опитът за създаване на Google Express беше като отговор за конкуренция с Amazon за онлайн кликвания, пазаруване и реклама.

Какво точно представлява Google Express?

Google не е търговец на дребно, неговата основна функция е да борави с информация. В  Google Express може да се намерят продукти от хиляди търговци на дребно, включително и големи имена като Walmart, Target, Walgreens, Best Buy и други. Пазаруването може да се осъществява чрез специализиран онлайн магазин, мобилно приложение Google Express и дори през Google Assistant.

За последната възможност за пазаруване от Google Expert си партнират с Walmart и Target за осъществяване на покупки с гласови възможности.

Въпреки усилията си няколко години след старта си, Google Express не успя да се окаже заплаха за Amazon.

От Google се опитаха да омаловажат новината за края на Google Express като я включват в новата версията на Google Shopping. В крайна сметка това не е окончателно изключване на опциите предлагани от Google Express.

Ясно е, че Google Express не успя да се утвърди като собствена специална дестинация за пазаруване. За клиентите желаещи да пазаруват вече съществуваше Amazon или Walmart, както и техните огромни пазари.

След интегрирането на новата версия Google Shopping ще бъде достъпно за ползвателите на iOS и Android.

Източник: https://techcrunch.com/