UPS получава FAA одобрение за доставка с дронове

От Редакция 02 Окт 2019 297 преглеждания

UPS обяви днес, че е първият, който получава официалното одобрение от Федералната авиационна администрация (FAA) за експлоатация на дронове, което ще ѝ позволи да разшири сегашните си полети за малки доставки с дронове в мрежа за цялата страна.

В своето съобщение UPS заяви, че ще започне с изграждането на своите решения за доставяне с дронове, които са специфични за болничните кампуси в цялата страна в САЩ, а след това ще се заеме и с други индустрии извън здравеопазването.

UPS подготвя редица първоначални резултати в резултат на този основен етап, благодарение на това, колко тясно работи с FAA през целия процес на разработване и тестване на доставките на дронове. Веднага след като получи одобрение и сертификат от FAA, компанията извърши доставка до болница WakeMed в Роли, Северна Каролина, използвайки дрон Matternet.

UPS е първият търговски оператор, извършил доставка с дронове за действително платен клиент извън полезрението, благодарение на освобождаване, което получи от правителството.

Това сертифициране, официално озаглавено „Част 135 Стандартно сертифициране на FAA“, предлага широкообхватен и широк лиценз на компаниите, които ще постигат много повече свобода, отколкото всяка търговска операция с дронове преди в САЩ. Ето какво се гласи в обобщение от сертификата за UPS: „Сертифицирането по стандарт 135 от FAA няма ограничения за размера или обхвата на операциите. Това е най-високото ниво на сертифициране, което никоя друга компания не е постигнала. Сертификатът на UPS Flight Forward позволява на компанията да лети с неограничен брой дронове, с неограничен брой отдалечени оператори. Това дава възможност на UPS да мащабира своите операции, за да отговори на търсенето на клиенти. Част 135 Стандарт също така позволява на дрона и товара да надхвърлят 55 паунда и да летят през нощта, предишни ограничения, регулиращи по-ранните полети на UPS.“

Това е огромна печалба за UPS Flight Forward, който е специализиран филиал на UPS, създаден през юли, за да се фокусира изцяло върху изграждането на бизнеса за доставка с дронове. Има още много преди UPS дроновете да бъдат редовно видими в ежедневието на обикновения американец.

Куриерът очерта своите следващи стъпки, които включват разширяване на обслужването до нови болници, изграждане на наземни системи за откриване и избягване на своите безпилотни устройства, изграждане на централно съоръжение за контрол на експлоатацията и партньорство с нови производители на дронове за създаване на различни видове доставки с дронове за различни полезни товари.

Източник: https://techcrunch.com/