Публикациите в Instagram могат да бъдат насрочвани чрез Facebook

От Редакция 18 Сеп 2019 127 преглеждания

Facebook официално пусна нова актуализация в своя Creator Studio, която позволява на притежателите на бизнес акаунти да планират публикациите си в Instagram до шест месеца предварително. Новата функция бе обявена по време на International Broadcasting Convention в Амстердам. TechCrunch съобщава, че Facebook дава нови възможности за Live streaming, Watch party и Creator Studio.

За да използвате функционалността трябва да имате профил в Instagram свързан със страница във Facebook. След като двете са свързани, ще можете да планирате и управлявате вашите публикации в Instagram като щракнете върху логото на Instagram в горната част на страницата. Можете също да използвате функцията за добавяне на маркери, местоположения и изрязване на изображения, но функционалността все още не поддържа Instagram Stories, според TechCrunch.

Освен новите функции на Instagram, Facebook също обяви няколко нови функции за Live Video, Watch Party и Creator Studio. Добавена е нова функция за „репетиция“ на видеоклипове на живо, която им позволява да излъчват частно видеото до администраторите на страниците, за да проверят дали всичко работи. Видеоклиповете на живо също могат да бъдат подрязани, а максималното време за излъчване е удвоено от четири до осем часа.

Watch parties могат да бъдат планирани предварително и да се преиграят, а Facebook добави и нови показатели за ефективността на функцията за съвместно гледане.

Други функции от Facebook са свързани с анализите в Creator Studio, за да предостави повече информация за работата на съдържанието им в Instagram и Facebook. Функцията live-captioning ще поддържа още 13 езика, включително арабски, китайски и немски.

Източник: https://www.theverge.com