Приложението Flip се насочва към комуникация между служителите на компаниите

От Редакция 13 Фев 2020 691 преглеждания

Всички използвам приложения като WhatsApp, Telegram и Facebook , и всеки е попадал поне в една група за текстови съобщения за комуникация между повече потребители. Други приложения като Threema са насочват към бизнес, а стартиращи приложения като Staffbase са решили да се превърнат в платформи за „съобщения на работната сила“.

Flip е приложение за съобщения между служители, със седалище в Щутгарт,  Германия, събрало до момента 3,6 милиона евро от LEA Partners и Cavalry Ventures, заедно с Plug and Play Ventures и Business Angels, като Юрген Хамбрехт (председател на Надзорния съвет BASF), проф. Д-р Курт Лаук (председател на надзорния съвет Magna International), Флориан Бузин (основател Starface) и Андреас Бурике (HR Business Angel). Набраният капитал ще бъде инвестиран предимно в разширяването на екипа и развитието на други пазари.

Flip в основан през 2018 г., платформата свързва и информира служителите на всички нива в определена компания по законосъобразен начин.

Последното уточнение е важно, тъй като приложението се основава на съвместима с GDPR концепция за данни и защита на служителите, утвърдена съвместно с експерти и работни съветници на няколко DAX компании.

Стартъпа вече има клиенти, сред които Porsche, Bauhaus, Edeka, Junge IG Metall и Wüstenrot & Württembergische. Части от Sparkasse и Volksbank също са сред клиентската база ползващата приложението.

Основателят и изпълнителен директор на Flip Бенедикт Илг каза в изявление: „Flip е най-лесното решение за вътрешна комуникация в компании от всякакви размери.“

Бернхард Янке от LEA Partners споделя: „Като млада компания Flip успя да привлече престижни клиенти. Поставеното решение може да бъде интегрирано в съществуващи ИТ системи и съществуващи комуникационни процеси, дори в големи организации. С кръга на финансиране искаме да разширим още повече екипа и продукта, и по този начин да подкрепим основателите в тяхната визия да направят достъп до цифровата работна сила достъпна за всички компании. “

Клод Ритер от Cavalry Ventures каза: „Ние сме убедени, че Flip поставя нови стандарти на този все още млад пазар със своя безопасен, лек и изключително мощен продукт“.

Източник: https://techcrunch.com/