Нова функционалност за оценка на уменията в LinkedIn

От ТaxBack - Кристина Илиева 07 Окт 2019 329 преглеждания

Според проучване на LinkedIn 69% от хората в активна работна възраст смятат, че при търсене на работа уменията им са по-важни от образованието, което имат. 76% от хората пък се надяват да има обективен начин, по който техните умения да бъдат проверени и класифицирани, така че да се отличат от останалите кандидати.

Горните резултати са една от причините LinkedIn да разработи нова функция за оценка уменията. LinkedIn Skill Assessments ще помага на професионалистите в платформата да докажат своите реални умения като по този начин ще имат възможността да бъдат много по-лесно откривани и селектирани за нови работни оферти. Едни от първите тестове на LinkedIn Skill Assessments центъра показват, че кандидатите за работа преминали през подобна оценка, имат близо 30% по-високи шансове да бъдат наети.

Оценяването на всяко едно умение става съгласно строга система от правила, създадени в партньорство с платформата за обучение LinkedIn Learning и експерти в съответната област. След успешно преминаване през процеса на оценяване всеки от кандидатите получава значка, която да се вижда в профила му от предлагащите работа чрез LinkedIn Recruiter and LinkedIn Jobs. По този начин специалистите по подбор на персонал  ще могат по-бързо да намерят кандидати с подходящите умения.

Как да проверите уменията си?

Оценъчният център може да бъде достъпен чрез бутона Take skill quiz в секцията, в която кандидатите посочват своите умения. При успешно преминаване на даден тест (над 70% верни отговори) имате възможността да  добавите към профила си значка, която удостоверява  уменията ви (“verified skill” badge). Добре е да знаете, че имате пълен контрол върху видимостта на резултатите ви. Или иначе казано – може да скриете лошите резултати до момента, в който успеете да получите по-добра оценка.

Безплатни обучителни курсове

В допълнение към функцията за оценка от LinkedIn дават възможност на всеки един от професионалистите, преминали през оценъчни тестове - независимо дали успешно или не, да се възползва за определено време от безплатни обучителни курсове за даденото умение. (LinkedIn Learning courses). След успешното преминаване на тестове пък, LinkedIn обещават да ви изпращат подходящи за вас работни оферти.

Центърът за оценяване на LinkedIn ще се развива и разпространява в различните региони на света поетапно. Плановете на създателите му са центърът да обхваща множество разнообразни умения – от езици за програмиране като C++, през владеенето на дизайнерски софтуер като Adobe Photoshop, до ежедневно използвани офис инструменти като Microsoft Excel.

Източник: https://news.linkedin.com