Microsoft позволява на Alexa да се интегрира повече от всякога в Windows 10

От Редакция 17 Юли 2019 92 преглеждания

Добри новини за феновете на Alexa и други асистенти, които използват продукти на Microsoft. От компанията обявиха, че ще направят Windows 10 още по-съвместим с дигитални асистенти, произведени от други компании. Следващият ъпдейт на операционната система, насрочен за пускане през месец септември, ще включва интересно нововъведение. Гласово-оперираните асистенти като Alexa на Amazon вече ще са в състояние да взаимодействат с Windows 10 дори при заключен екран. По този начин асистентите ще могат да се активират, когато компютърът е заключен и някой извика „Alexa” от съседната стая, например.

Промяната е малка, но не и незначителна. Тя е преди всичко показателна за това, че от Microsoft мислят в правилната посока и работят върху решения, позволяващи съвместимостта на подобни асистенти с Windows 10. Функцията, описана по-горе, вече беше въведена от Amazon в тяхното приложение за Windows 10 преди месеци. Наскоро имаше и друга промяна в тази операционна система – Microsoft решиха да променят Cortana в Windows 10, създавайки отделно приложение в Microsoft Store. По този начин от компанията дадоха предимство на приложението спрямо вградената в операционната система търсачка. Microsoft и Amazon са си сътрудничили и преди за интеграцията на Cortana и Alexa.

Microsoft има нова визия и за Cortana. Тя засяга разговорите и цялостната интеракция, които са част от софтуера и услугите, които компанията предлага на бизнеса. Всичко това означава, че Cortana тепърва ще има по-значима роля като един от много дигитални асистенти, които ще работят в синхрон с Windows 10 в близко бъдеще.

Планира се всички тези промени да бъдат въведени в Windows 10 с 19Н2 ъпдейта, насрочен за пускане през септември. За разлика от други ъпдейти, пускани през есента на минали години, този няма да бъде особено тежък.

Източник: https://www.theverge.com