Messenger Kids добавя разширен родителски контрол

От Редакция 05 Фев 2020 363 преглеждания

Приложението за съобщения на Facebook за семейства с деца, Messenger Kids, се актуализира с нови инструменти и функции, за да предостави на родителите повече контрол върху чатовете на децата си. Сега родителите ще могат да видят с кого дете им чати и колко често, да преглеждат скорошните им снимки и видеоклипове, изпратени в чата, да излязат дистанционно от приложението на други устройства и да изтеглят получени и изпратени съобщения, изображения, видеоклипове. Компанията също въвежда нов механизъм за Политиката за поверителност на приложението, за да включва допълнителна информация за събиране, използване и изтриване на данни.

Приложението Messenger Kids за първи път беше представено в края на 2017 г. като начин да се даде възможност на децата да общуват с приятели, съученици и своето семейство, но под родителски надзор. Messenger Kids позволява на родителите да определят с кого и кога може да разговаря тяхното дете чрез вграден родителски контрол.

Новите функции на Messenger Kids ще помогнат в контролирането на тези родители, които позволяват на децата си да говорят и чатят онлайн. Въпреки репутацията на Facebook, няма друго чат приложение, което предлагат този вид родителски контрол.

В актуализираното приложение родителите ще могат да видят с кого чати тяхното дете през последните 30 дни и дали това е текстов или видео чат.

Родителите също ще могат да видят дали дете е блокирало или е докладвало потребител в приложението. Като получат достъп до тази информация, родителите могат да разговарят с детето кога да предприемат такива действия и да блокират друг потребител. Това са решения, които едно дете ще трябва да вземе самостоятелно, което може да се използва като удобен момент за научаване да житейски урок.

С актуализацията се поддържа разблокиране и родителите все още могат да преглеждат чатовете с блокирани контакти.

Дистанционният достъп до приложението за родителите им позволява да се уверят, че те вече не ползват приложението в определен момент.

Актуализацията в политиката за поверителност на Messenger Kids се прилага и за по-добро използване на събрана информация. Приложението се опитва да обясни това на децата, използвайки снимки с интересни изображения. В действителност родителите трябва да прочетат политиката за поверителност и за себе си.

Източник: https://techcrunch.com/