Кои са най-добрите приложения и игри според Apple и Google?

От Редакция 04 Дек 2019 244 преглеждания

Apple и Google пуснаха списъка си с най-добрите приложения и игри на 2019 г.

Apple за първи път организираха събитие в реалния свят, където коронясаха приложението Spectre Camera и Sky: Children of the Light, като най-добрите в категорията. За Google отличниците са приложенито Ablo и играта Call of Duty: Mobile.

Събитието на Apple, проведено в Ню Йорк, постави своите печеливши разработчици пред медиите, за да демонстрират своите приложения и игри.

Apple заяви, че победителите ѝ тази година са „връзката на дигиталната и поп културата“, но списъкът ѝ наистина подчертава добре онова, което Apple смята, че са ключовите функции за продажба на своите устройства. Например, при Spectre Camera от Lux Optics става дума за способността на iPhone да служи като основна камера дори за сложни задачи като снимки с продължителна експозиция.

Приложението за iPad на годината беше Flow by Moleskin, което вече спечели награда за дизайн на 2019 година. В този случай приложението за цифрови notebooks показва най-добрите случаи на използване на iPad като устройство, насочено към творчески професионалисти. Потребителите могат да се възползват от неговите цифрови графични моливи и длето с маркер, за да рисуват и скицират, както биха могли в реалния живот.

Приложението на годината за Mac, Affinity Publisher от Serif Labs, позволява на потребителите да проектират и публикуват книги, списания, брошури, плакати и други - задача, която най-добре се поддава на по-голямо устройство с пълноразмерна клавиатура.

 

Приложението за Apple TV на годината, The Explorers by The Explorers Network, показва нещо, което работи най-добре на по-големия екран с висока дефиниция на вашия телевизор.

Apple предпочита да демонстрира са всички видове красиво проектирани игри. Печелившите са Sky: Children of the Light за iPhone, за iPad e Hyper Light Drifter, за Apple TV претендент е  Wonder Boy: The Dragon’s Trap, а за Mac, най-добрата игра е GRIS.

Източник: https://techcrunch.com/