Founders Factory стартира дейност в Париж

От Редакция 20 Юни 2019 131 преглеждания

След Лондон и Йоханесбург, стартъп акселератора и инкубатор Founders Factory стартира в трети град - Париж. Още веднъж, компанията има за партньор сериозна корпорация. Застрахователната компания Aviva France подкрепя Founders Factory в Париж.

Албин Сервиан оглавява екипа в Париж и планира да наеме 50 души. Скоро се оачкват и други компании да подкрепят акселератора, което ще дадат достатъчно поле за развитие през следващите пет години.

Засега, имайки в предвид индустрията на Aviva, Founders Factory Paris ще се съсредоточи върху стартиращите фирми от fintech. Компанията планира да разработи хибриден модел между традиционен стартъп акселератор и стартъп студио. Founders Factory вече прилага този модел в Лондон и Йоханесбург, и е подкрепил над 100 стартиращи компании.

За съществуващи стартъп фирми могат да участват в шестмесечна програма, която често води до внедряване на пилотни проекти с корпоративни партньори. С други думи, ако стартъпите са насочени към големи компании, Founders Factory иска да ви помогне да разговаряте с корпоративни клиенти и да сключвате сделки. Founders Factory също така обещава да подкрепи стартиращите компании по много начини благодарение на мрежата на акселератора. Например стартиране в нови страни, привличане на чуждестранни таланти и търсене на инвестиции. Една сериозна част от екипа ще работи над стартъп студиото. Founders Factor планира да създаде екип от инженери, дизайнери, хора с опит в продажбите и др.,като тяхната задача е да подпомагат стартиращите компании с цялата си експертиза. Това не е първият път, когато Aviva и Founders Factory работят заедно. В U.K. Aviva вече работи с 20 стартиращи компании като част от стартиращото студио и ускорителя. Компанията е провела 16 пилотни програми с тях и е подписала 7 договори за съвместни компании. Aviva също инвестира в две стартиращи фирми директно, Acre и Shepper. Други поддръжници на Founders Factory са L'Oréal, easyJet, Guardian Media Group, CSC, Holtzbrinck, Marks & Spencer и Standard Bank.

Източник: https://techcrunch.com