Българин сред 70-те най-влиятелни основатели във Финтех индустрията

От Редакция 31 Яну 2020 362 преглеждания

Основателят на българската компания myPOS Христо Георгиев е един от 70-те най-влиятелни основатели на бизнеси във Финтех индустрията в света според в току-що излязлата книга на Огъстин Рубини - “Fintech Founders”, която се разпространява от Amazon. Книгата представя 70 профила на най-иновативните и успешни основатели в сферата на финансовите технологии и отрежда важно място на българския предприемач като един от влиятелните представители на индустрията.

“Тази книга е посветена на всички хора, които са скочили с главата надолу, залагайки на карта всичко, което имат, за да бъдат шефове сами на себе си и да подобрят живота на другите хора.”, казва авторът в предговора на книгата.

Със седемдесет вдъхновяващи интервюта, книгата представя емблематични личности от цял свят, които поставят основите на световната финтех индустрия и формират облика й днес. Христо Георгиев е включен в книгата заради иноваторския финансов продукт myPOS, който той и неговият екип създават и успешно реализират в цяла Европа, тръгвайки именно от България. Продуктът позволява на всеки бизнес (предимно малките и средни търговци) в Европа да приема плащания с карти и да получават и ползват парите си незабавно без допълнителни такси за това и  е вдъхновяващ пример за модерни платежни услуги, носещи социални и икономически ползи за обществото.

„Можем да се гордеем, че над 100 хиляди търговци от  малкия и средния бизнес от Европа ползват myPOS, чиято технологична платформа и картова система са създадени в България“, споделя Христо Георгиев.

Създаден с идеята да подпомага малкия и средния бизнес, myPOS е продукт за лесно и изгодно приемане на картови и електронни плащания – независимо дали  през ПОС терминал, онлайн или през мобилно устройство. myPOS е първият и все още единствен финансов продукт в Европа, който съчетава безплатна сметка с уникален банков номер и незабавно получаване и ползване на приетите плащания, без допълнителни такси. Търговците имат достъп до средствата от направената продажба след броени секунди, което, в комбинация с безплатната дебитна карта, им гарантира гъвкавост и свобода да използват паричните потоци по най-ефективния начин.

Източник: https://www.manager.bg/