Автоматизирането на роботизираните процеси нараства безпрецедентно

От Редакция 31 Яну 2020 499 преглеждания

Глобалната икономика се подготвя за големи промени, а RPA (Robotic process automation) се позиционира за грандиозна година през 2020 година.

Според Gartner, Robotic Process Automation е най-бързо развиващият се сегмент на световния пазар на корпоративен софтуер. До края на 2020 г. Gartner прогнозира, че RPA услугите ще бъдат оценени на 5,98 милиарда паунда.

Ето 7 прогнози на RPA за 2020 г.:

1. RPA ще стане централната платформа за автоматизация

Тази година експертите предвиждат автоматизирането на роботизираните процеси да се превърне в хранилище за инструменти за автоматизация.

2. RPA ще стане изключително релевантен след като глобалната икономика се измести

Фондовите пазари са в разцвет от години, но спадът предстои. Не е странно и е малко вероятно световната икономика да продължи да се развива с постоянен темп на растеж, без да се стига до спад или корекции. Чрез прилагането на технологията RPA в бизнеса те могат да могат да увеличат мащаба на роботите, а не да намаляват човешките работници.

3. Ще се настоява за прилагане и приемане на RPA в работната сила

Нова култура на работната сила се вкоренява и тя е тази, която благоприятства RPA технологията. Неефективността на архаичните системи ще наложи прилагането на нови процеси и техники за стандартизиране, изпълнение и управление на рутинни дейности.

4. Консолидацията на доставчиците на RPA ускорява осиновяването

Тъй като по-големите мултинационални компании навлизат на пазара на RPA, неминуемо е да се осъществят сливания и придобивания с предстоящи доставчици на RPA. Предприятията, водещи на пазара, вероятно няма да бъдат обект на придобивания, поради високите оценки. По-скоро компаниите на ниво предприятие ще придобият по-малки компании, за да се конкурират с водещите на пазара предприятия

5. Компаниите са естествено любопитни относно прилагането на RPA

Тази година компаниите ще внедрят RPA технологията навсякъде. Стандартизацията на RPA технологиите ще стане гореща тема и в крайна сметка тя ще бъде използвана в различни индустрии и редица компании. Това ще доведе до по-лесно мащабиране, което ще се окаже много по-ефективно от прилагането на технология за автоматизация в силози.

6. RPA ще се представи значително по целия свят

Световният икономически форум (WEF) и Организацията на обединените нации (ООН) планират да обсъдят влиянието на RPA спрямо глобалната икономика, работни места и заплати.

7. Интелигентните машини ще направят своя знак

AI, машинно обучение и свързаните с него инструменти и ресурсите с RPA технология се подобряват при стабилен клип.

Източник: https://hackernoon.com/