Apple представи обновената MacBook продуктова гама

От Редакция 11 Юли 2019 371 преглеждания

Технологичният гигант Apple съвсем наскоро разкри новостите около достъпните модели от MacBook гамата. 12-инчовият MacBook остава в историята, като същото важи за моделa MacBook Air без Retina дисплей. Вече ще бъде невъзможно и да се закупи MacBook Pro без Touch Bar-a, за който потребителските мнения са крайно противоречиви.

Новият достъпен Pro модел

Най-достъпният модел от Pro серията вече се предлага с 1.4GHz Intel Core i5 четириядрен процесор от осмо поколение. Дизайнът и размерът на машината остават непроменени. Двата USB-C порта са налични, но клавиатурата вече е изработена от по-добри материали, като е добавен и Touch Bar с Touch ID интерфейс за достъп посредством пръстов отпечатък. Добавянето на тази опция към базовия Pro модел я превръща в характерна за цялата серия. Предстои да разберем как новите материали, от които е изградена клавиатурата, ще подобрят нейната издръжливост.

„Евтиният“ MacBook Pro ще се предлага във версии със 128GB и 256GB памет, като цените в САЩ стартират от съответно 1299 и 1499 долара.

Новият MacBook Air

Тъй като 12-инчовият MacBook е окончателно спрян от производство, от Apple вероятно се надяват всички потребители, които имат нужда от лек и удобен лаптоп, да изберат Air, който вече е оборудван с True Tone Retina дисплей. Тази технология позволява динамична настройка на осветеността и цветовете спрямо обкръжаващата среда. Като изключим това нововъведение, всичко останало при модела е практически непроменено, включително и Intel Core i7 процесорът от осмо поколение. С други думи, MacBook Air без Retina дисплей вече на практика няма да бъде предлаган. От друга страна, цената на обновеният модел е по-ниска - Air стартира от 1099 долара в САЩ.

Опцията за допълнителна SSD памет вече е по-достъпна

Всички, които обмислят да добавят SSD към новият си MacBook, ще бъдат щастливи от факта, че Apple значително редуцира цените на различните варианти. Разбира се, дори с новите цени тази опция продължава да бъде всичко друго, но не и евтина. Докато най-достъпният upgrade от 512GB SSD продължава да се предлага за 200 долара, то най-скъпата опция за 4TB SSD е намалена от 3000 на 1600 долара.

Цялата статия: https://lifehacker.com/