Apple отваря нов технологичен акселератор в Шанхай

От Редакция 15 Юли 2019 84 преглеждания

Apple откри нов технологичен акселератор в Шанхай, който е и първото начинание на компанията в тази насока. Целта на този ход е местните разработчици на приложения да създават все по-добри приложения. Предстои да бъдат организирани множество лекции, семинари и нетуъркинг-събития. Организацията и функциите на акселератора ще са сходни с центъра, който компанията откри в Бангалор преди около две години.

Apple работи с приблизително половин милион раработчици в Индия. Акселераторската програма там е безплатна и според местните е от ключово значение за региона. Според Apple, повече от два милиона и половина души от Китай, Хонг Конг и Тайван са свързани с разработването на приложения за компанията. Всички те са заработили общо 29 милиарда долара, спечелени чрез продажби през App Store. Над 15% от печалбата на технологичния гигант се дължи именно на тези три региона.

Официално изявление на Apple гласи, че тъй като китайските разработчици са сред водещите в света, компанията с гордост прави подобна крачка, с която да ги подпомогне. Изявлението още гласи, че от Apple са наясно със сътресенията, които китайският пазар е понесъл след санкциите, наложени от страна на САЩ. Именно порадитова развойният център, открит в Шанхай, съвпада с момент, в който продажбите на iPhone бележат спад.

Със сигурност отварянето на подобен център в най-големият китайски град ще бъде от полза на всички, които работят в сектора – по този начин те ще имат възможността да подобрят работата си, независимо за коя компания работят.

Гигантът от Купертино от години залага на имплементирането на множество програми, предназначени да подпомогнат всички, които разработват приложения. Преди четири месеца, например, Apple обявиха, че ще си партнират с училища в Сингапур, като същевременно отвориха и втора академия за разработчици в Индонезия. Италия също се радва на подобни по значимост програми.

Източник: https://techcrunch.com/