5 предимства, на които ни учи коденето

От Редакция 21 Яну 2020 393 преглеждания

Ученето и писането на код влияе на програмистите в различни аспекти от техния живот. Ето няколко положителни черти до които води коденето:

Решаване на проблеми

Всеки има способността да разрешава даден проблем. Започвайки да работите с някакъв алгоритъм, начина на вършенето му повлиява и предизвиква преобразуване на проблемите от реалния живот. Кодирането изисква първо да се раздели проблема на съставни части.

Например:

Това е удобно опростяване, което овладявайки го ще ви помогне бързо да се справяте и разрешавате проблемите.

Внимание към детайлите

Писането на код се нуждае от голямо внимание към детайлите. Както за логиката и механизма на действие, така и за самия синтаксис. Всяко тире, запетая и кавичка са важни.

Нестандартно мислене

Собствения ни механизъм за решаване на проблеми е имплицитен, кодирането често ни принуждава да мислим извън нашата собствена кутия. Страничното мислене е невероятно предимство, тъй като ви дава възможност да заобиколите проблем, вместо да го преодолявате.

„Копаене“ за информация

Един от първите съвети, които получавате, когато започнете да кодите, е GOOGLE IT! Хубавото е, че повечето въпроси, които ви изникват, вече имат отговор.

Принос

Някога чували ли сте с отворен код? Общността на разработчиците е невероятна. Сред основните му ценности е подпомагането на другите. Когато се качите по стълбата, обърнете се и подайте ръка на колегата зад вас. Дайте своя принос, върнете на общността.

Парадоксално е, че работата с машини и компютри събужда човека в нас.

Източник: https://hackernoon.com/